Cum se repara avariile la centralele termice de apartmanet

Centralele termice se gasesc in mai mult de 50% din locuintele fiecarui oras din tara intrucat acestea sunt foarte avantajoase si aduc mai mult confort, spre deosebire de incalzirea oferita de municipalitate. In ciuda costurilor ridicate, pentru achizitionare, instalare si obtinerea tuturor avizelor, ce ajung pana la 10.000 de lei, in urmatorii ani proprietarii vor face economii suficient de mari incat aceasta suma sa se amortizeze. In schimb, este nevoie ca dispozitivele sa fie intretinute in mod corespunzator, intrucat anumite componente se pot uza sau defecta.

Solutia

In cazurile mai putin placute, se poate apela la Pro Constructo pentru remediere avarii centrale termice, intrucat aceste aparate adesea afiseaza si un cod de eroare prin intermediul caruia specialistii isi pot da seama in cel mai scurt timp de cauze. In plus, exista si situatii in care problemele sa fie minore si sa fie remediate in doar cateva minute prin inlocuirea unei simple piese, insa intotdeauna este nevoie ca centralele sa fie verificate doar de catre specialisti.

Cum se intretine o centrala termica?


Cu toate ca se impune efectuarea unei verificari la fiecare 2 ani, iar cei care nu respecta acest aspect pot fi sanctionati de lege, pentru buna functionare a centralelor termice, ar trebui verificate cateva elemente in fiecare an, iar totul incepe prin controlarea garniturilor de pe partea de apa si cea de gaz, iar in cazul in care acestea dau semne de oboseala, pot fi inlocuite. De asemenea, se poate face o verificare si la ochi, deoarece oricand pot fi identificate componente defecte sau care urmeaza sa cedeze, insa este importanta si curatarea camerei de ardere, a arzatorului si a injectorului. Nu in ultimul rand se verifica toate sistemele de siguranta, se controleaza si se curata toate elementele importante si se intocmeste un buletin care va fi de folos la urmatoarea verificare sau atunci cand se apeleaza la remediere avarii centrale termice.

Comentarii