Reumatologii ne pot scapa de durerile de spate

Fiecare persoana ar trebui sa fie preocupata de sanatatea sa, indiferent de varsta, in special in conditiile in care tot mai multe afectiuni specifice celor trecuti de prima tinerete apar in randul adolescentilor sau adultilor. Se recomanda ca in fiecare an sa mergem la diferite consultatii, printre care si la reumatologie, intrucat aceasta e singura modalitate prin care anumite boli pot fi prevenite sau identificate in fazele incipiente atunci cand e mai simplu sa fie luate masurile adecvate pentru combatarea lor. Reumatologia se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor locomotorii, motiv pentru care este esential ca fiecare simptom sa fie luat in serios de la bun inceput.

Mai multe afectiuni

Asadar, afectiunile aferente sunt foarte vaste, insa cele mai comune dintre acestea sunt hernia de disc, osteoporoza si diferite boli ale oaselor, artroze, guta, artrita, motiv pentru care medicii recomanda tratarea lor in cel mai scurt timp.

Diferite simptome

In schimb, pacientii se prezinta la medic abia atunci cand apar dureri in zona spatelui sau ale articulatiilor, atunci cand incheieturile se umfla, fie articulatiile nu mai sunt la fel de mobile, insa si atunci cand scade forta musculara si intervine senzatia de oboseala. Alte semne comune sunt febra si scaderea in greutate alaturi de senzatia de oboseala a oaselor, iar fiecare dintre acestea pot fi tinute la distanta cu usurinta daca se apeleaza periodic la consultatii reumatologie, in special in randul persoanelor de varsta a treia.

Mai comod ca niciodata


Totusi, majoritatea persoanelor amana mersul la medic pana in ultima clipa din mai multe motive, precum anxietate, birocratie, cozi lungi si nu numai, insa fiecare dintre acestea pot fi evitate daca se apeleaza la serviciile celor de la Doctor Acasa, ce presupun deplasarea unui specialist la domiciliul pacientilor, astfel incat totul sa fie mult mai comod, mai simplu, dar si mai accesibil.

Comentarii