Ce avantaje aduc caloriferele din aluminiu?


Pentru ca orice locuinta trebuie sa indeplineasca mai multe functii, printre care si un grad ridicat de confort, intotdeauna avem nevoie de calorifere de cea mai buna calitate, optiunile fiind foarte variate in magazine. Astfel, le putem alege pe cele de care avem nevoie direct de aici la Bricosteel, unde sunt foarte populare calorifere din aluminiu care aduc, la fel ca oricare alt produs, mai multe plusuri si minusuri.

Mai multe avantaje
Spre deosebire de cele din fonta sau otel, acestea din aluminiu sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, insa pentru a determina daca sunt ideale in propriul caz, in primul rand, conteaza cateva aspecte, precum inaltimea axelor si a elementilor, precum si grosimea profilului. Totusi, durata de viata este de peste 20 de ani si poate fi prelungita daca caloriferele se intretin in conditii optime, iar acestea se si incalzesc foarte repede, avand un consum mai mic decat alte tipuri de calorifere. De asemenea, se pastreaza si aspectul, lucru esential intotdeauna, iar pentru ca sunt foarte usoare, acestea se manevreaza si instaleaza cu usurinta. Pentru performante optime, caloriferele din aluminiu functioneaza ideal alaturi de centralele termice, insa nu trebuie omisa nici paleta vasta de culori si de modele, astfel ca sunt indeplinite cerintele impuse de catre cei mai pretentiosi clienti. Nu in ultimul rand, preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, spre deosebire de alte tipuri.

Cateva minusuri

In cazul aluminiului, minusurile sunt putine, iar printre acestea se numara riscul de coroziune, dar si rezistenta scazuta la lovituri si socuri, in comparatie cu fonta sau otelul. Totodata, chiar daca se incalzesc rapid, la fel de repede se si racesc, astfel ca nu pot sa pastreze camerele calduroase pentru mai mult timp dupra oprire. In plus, pentru a functiona la capacitate maxima, se recomanda aerisirea lor in fiecare an.

Comentarii