Alegeți un oraș cu o bogată cultură pentru a vă bucura de o vacanță

Un city break în Praga ar putea fi o metodă perfectă pentru a explora și mai ales pentru a vă bucura de extraordinara frumusețe a orașului și de cumulul de cultură de aici.

Podul Carroll

Unul dintre cele mai emblematice obiective turistice din Praga, podul Carroll, vechi de 650 de ani, poate fi traversat în orice moment al zilei. Plimbați-vă de-a lungul drumului de piatră, admirând șirurile de statui în stil baroc, armata de muzicieni și artiști ambulanți, precum și turnurile și cupolele impunătoare de pe ambele maluri ale râului. Pentru a vedea întreaga deschidere, care are aproximativ 500 de metri, a podului cu arc de piatră, mergeți spre malul râului din spatele Muzeului Franz Kafka, cu siguranță peisajul vă va cuceri pentru totdeauna.

Ceasul Astronomic

Un alt reper celebru ale orașului, Ceasul Astronomic, este unul dintre cele mai populare lucruri gratuite de făcut din Praga, iar majoritatea turiștilor sunt pur și simplu fascinați de mecanismul său de funcționare. Dacă veți veni aici între orele de spectacol, în mod sigur veți putea arunca o privire mai atentă la ceas în sine și îl veți putea admira în toată splendoarea sa.

Peterlin

Dealul Petřín este unul dintre cele mai populare locuri de joacă din Praga. Puteți desfășura aici o mulțime de activități și vă puteți bucura de tot ceea ce este mai special în natură. Veți avea acces la o mulțime de alei împădurite, la grădini de trandafiri înflorite și priveliștile uluitoare ale orașului ce se regăsește la poale. Nu ratați Zidul Foamei, o structură ce datează din anul 1362 care își ia numele de la afirmația că zidul nu a fost construit pentru valoare sa strategică, ci ca o modalitate de a oferi venituri populației flămânde din Praga, ieșită din perioada foametei.

Castelul Praga

Deși există o taxă pentru a vizita majoritatea interioarelor magnifice ale Castelului Praga (inclusiv Catedrala Sf. Vitus), pe care vă garantăm că merită să o plătiți, la fel de benefică poate fi și o plimbare prin curți și grădini gratuit. Turul curții se face cel mai bine seara, deoarece mulțimile de turiști apar mai devreme, iar porțile sunt deschise aici până foarte târziu.

Primăria

Conectată la poartă înaltă gotică cu pulbere care marchează intrarea în orașul vechi, Primăria Praga este o capodoperă a arhitecturii Art Nouveau. În timp ce holul de la etaj oferă doar tururi ghidate (plătite), călătorii atenți la buget se pot bucura în continuare de o fațadă uluitoare cu un mozaic de intrare grandios, precum și de un foaier ornamentat gratuit. Există, de asemenea, o cafenea plină cu candelabre în care vă puteți bucura de gustul unic al unei cafele, într-un cadru de poveste.

 

Comentarii