Berlinul este un oraș bogat în cultură și istorie

Capitala Germaniei și cel mai mare oraș, Berlin, servește drept centre politice, culturale, media și științifice ale națiunii. Este, de asemenea, cea mai mare metropolă din întreaga Uniune Europeană. O mare parte din numeroasele galerii, expoziții și muzee ale orașului pot fi situate pe Insula Muzeelor, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Un city break în Berlin se remarcă prin caracterul lor cultural unic.

Poarta Brandenburgului

Fără îndoială, Poarta Brandenburg este cel mai cunoscut monument istoric al orașului. Inițial a reprezentat o țară în război cu ea însăși, dar acum reprezintă pacea și vindecarea la scară mai mare. Regele Frederick William al II-lea a ordonat construirea acestei porți neoclasice masive în 1788, iar Propileele de pe Acropola Atenei au servit drept inspirație pentru proiectare. Monumentul are 26 de metri înălțime și este construit din gresie.

Reichstag

Reichstag (Reichstagsgebaude), un palat neo-renascentist, a fost terminat pentru prima dată în 1894 și folosit ca reședință oficială a Dietei Imperiale până când un incendiu l-a distrus în 1933. După reunificarea Germaniei, a necesitat o renovare de 10 ani înainte de a fi utilizat din nou, iar în 1999 a fost desemnat ca locație a Parlamentului german.

Insula Galeriei

Unul dintre cele mai importante situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din oraș este Insula Spree, denumită de obicei Insula Muzeelor (Museumsinsel). Calea navigabilă de 400 de metri care separă râul Spree de Kupfergraben conține insula, care este situată acolo. Această regiune găzduiește câteva dintre cele mai vechi și mai notabile muzee ale orașului, inclusiv Muzeul Vechi (Muzeul Altes), care a fost construit în 1830 pentru a depozita bijuteriile coroanei și alte relicve regale.

Memorialul Berliner Mauer

Când Germania de Est a împărțit jumătatea de est a orașului în 1961 pentru a împiedica cetățenii săi să fugă în Germania de Vest, a început construirea Zidului Berlinului. Zidul a fost demolat în 1989 după ce a atins o înălțime de patru metri, acoperind 155 de kilometri, 55 de străzi și având 293 de turnuri de observație pe lângă 57 de buncăre.

Doar câteva mici porțiuni din această clădire acoperită cu graffiti există și astăzi. Memorialul Zidului Berlinului a păstrat o porțiune de 1,4 kilometri a uneia dintre aceste secțiuni (Gedenkstatte Berliner Mauer). Acesta acționează ca o amintire tulburătoare a animozității care a existat anterior între națiunile europene.

Comentarii